Cart 0 kr. 0,00

SÅDAN OPLADER DU DIT ELCYKEL BATTERI OPTIMALT

Et af de hyppigste spørgsmål vi får i forbindelse med en batterirenovering er, hvordan man skal oplade sit batteri. Det er et meget relevant spørgsmål da måden du oplader på har betydning for batteriets levetid.

Desværre oplever vi, at der i denne branche gives særdeles mangelfulde og direkte fejlagtige instruktioner i, hvordan du skal oplade dit batteri. Ofte får kunder at vide, at de skal lade batteriet hver gang de har kørt en tur – selv en kort tur. Det kan skyldes manglende viden fra producentens side omkring opladning af li-ion batteriet eller at der spekuleres i, at batteriet ikke skal holde så længe, da  et fuldt opladet li-ion batteri holder kortere tid end et halvt opladet batteri hvis batteriet henstilles i længere tid.

Så når batteriet hele tiden er ladet op, så stresses det mere og levetiden reduceres. Overordnet anbefaler vi at man oplader efter behov – dvs. når batteriet er ved at være tomt for strøm eller hvis man skal køre en længere tur.

En li-ion battericelle selvaflader meget langsomt – det er faktisk li-ion batteriets stærke side, men der kan være strømforbrugende processer som forløber, når elcykel batteriet sidder i elcyklen eller når batteriet er tændt.

Så derfor kan man ikke undgå at skulle lade batteriet periodevist, afhængigt af cykelmodel og batteri. Du er den som nok bedst kan bedømme hvor hurtigt batteriet taber strøm når det ikke bruges – hvis batteriniveauet er ens efter 1 uge og efter 1 måned betyder det, at dit batteri kun langsomt selvaflader.

Husk dog ALTID at give batteriet lidt strøm (1 times opladning) efter 2-3 måneder for at aktivere cellerne i batteriet.

Den beskrivelse vi giver omkring opladning af elcykel batterier er altså, at du skal ”lade dit batteri når du har behov for det”, dvs. når du mangler strøm, eller hvis du skal ud og køre en længere tur. Du kan altså godt køre batteriet næsten fladt – batteriets sikkerhedssystem (BMS) sørger for at stoppe batteriet i god tid inden cellerne tager skade.

Men da det aldrig er rart at køre tør for strøm ved du sikkert bedst, hvornår du er nød til at lade, baseret på de erfaringer du har med din elcykel. Sker det at du kører tør for strøm, så sørg for at oplade batteriet straks du kommer hjem – når batteriet er fladt er der nemlig risiko for, at batteriets BMS forhindrer opladning af dit batteri hvis det taber yderligere strøm i den tilstand det er i.

Vores anbefalinger omkring opladning af li-ion batterier, som vi har renoveret er:

  • Oplad dit elcykel batteri hvis batteri indikatoren viser lavt strømindhold eller hvis du er kørt tør for strøm
  • Er du kørt tør for strøm så oplad STRAKS dit batteri når du kommer hjem
  • Oplad dit elcykel batteri hvis du skal køre længere ture
  • Tag så vidt muligt opladeren fra batteriet når batteriet er fuldt opladet (kan godt stå natten over)
  • Hvis du oplader om natten, så sørg for at batteri og oplader ligger på et brandsikkert underlag i et ventileret rum med røgalarm. Selvom risikoen for brand i batteri eller oplader er meget lille, er der altid en lille risiko når man i det hele taget lader li-ion batterier op (denne regel gælder altså også ved opladning af mobil telefoner mv.)
  • Hvis ikke du bruger batteriet i længere perioder, så henstil batteriet ca. HALVT OPLADET et køligt sted (5-10 grader C er OK) og giv batteriet en times opladning hver 2-3 måned (enkelte batteriet bør oplades 1 time hver måned, hvis det specifikt står på batteriet).
  • Oplad aldrig i frostvejr
  • Er dit batteri frostkoldt, så tag dit batteri ind i varmen og oplad det efter en times tid når kondensen er forsvundet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram
Min kurv
🎁 køb for kr. 2.500,00 mere og få gratis fragt 🇩🇰
Din kurv er tom

Looks like you haven't made a choice yet.