Find svar på de oftest stillede spørgsmål her

 • Hvad går elcykel-batterier.dk ud på?

   Vores koncept går ud på at lave batterimoduler, som passer i de fleste elcykelbatterier, og som kan erstatte de gamle battericeller i dit elcykelbatteri. Vi udtager de defekte celler/elektronik og sætter en fabriksny batteripakke i kassen - i princippet på samme måde som du skifter batteri i din mobiltelefon. Fordelen for dig er, at du får fornyet dit batteri til en pris som typisk er den halve af hvad et nyt batteri koster. Vi kan ofte sætte et større batterielement i batterikassen, og vi giver dig markedets bedste garanti på det batterielement vi har sat i.

 • Hvordan gør I?

   Vi åbner dit batteri og afmonterer gamle celler samt elektronik. Dernæst monterer vi vores eget ledningssystem, som loddes på stikkene i batteriet. Vores nye ledningssystem kobles så på den nye batteripakke vi sætter i. Vi sørger for at den nye batteripakke er godt foret så den ligger fast og er beskyttet mod rystelser.

 • Hvilken type battericeller benytter I?

   Vi benytter den mest moderne Li-ion celle teknologi (18650 celler), som efterhånden benyttes i de fleste nyere elcykel batterier. Vores celler kommer fra anerkendte celleproducenter som garanterer mindst 800 op- og afladninger. Sammenkoblingen af vores celler er helt i top, og vi kan nemt skifte det elektroniske kredsløb, som styrer op- og afladninger såfremt det skulle fejle (hvilket man ikke kan på de fleste elcykel batterier på markedet i dag).

 • Hvorfor er det så billigt?

   Vi køber batterimoduler direkte fra producenten af batterierne og undgår derved fordyrende mellemled. Batterimodulerne er færdiglavet fra fabrik, så vi skal kun bruge kort tid til montering (det tager mindst 2 timer at lodde battericeller, ledninger og elektronik sammen!). Vi har ikke fuld telefonsupport og dyre kontorlokaler, men vi påstræber at kunne komme i kontakt med alle der henvender sig enten på email eller telefonisk indenfor 24 timer. For os handler det primært om at levere et kvalitetsprodukt til en fornuftig pris.

 • Hvor meget garanti giver I?

   Vi giver 2 års garanti på den batteripakke vi sætter i. Garantien gælder også de lodninger vi har foretaget i dit batteri. Garantien dækker pludselig batterisvigt eller større kapacitetstab på mere end 40% indenfor 2 år. Garantien dækker ikke elektriske eller mekaniske svigt på andre komponenter i batteriet (f.eks. batteriindikator, defekte stik eller defekt oplader), men behandles batteriet som det skal, bør disse komponenter holde meget længere end battericellerne i batteriet. Såfremt garantien træder i kraft dækkes alle rimelige forsendelsesomkostninger for kunden.

   Se iøvrigt detaljeret beskrivelse af garanti bestemmelser her.

    

 • Vil batteriet virke fuldstændigt på samme måde som det oprindelige batteri?

   I næsten alle tilfælde ja. På enkelte elcykler vil visse funktioner ikke virke. Vi oplyser dig om dette på forhånd, hvis dette skulle være tilfældet med dit batteri. Du kan også opleve at batteriindikatoren opfører sig anderledes end med dit gamle batteri. Det kan skyldes at batteriindikatoren er kalibreret til elcyklens oprindelige batteritype (f.eks. LFP batterier som har en lidt højere spænding (V) end Li-ion 18650 celler).

 • Hvornår skal man skifte indmaden i sit batteri og hvornår skal man prøve at reparere sit batteri?

   Er dit batteri mere end 2-3 år gammelt skal du overveje om det kan betale sig at reparere en fejl. Reparationen vil løbe op i 500-1000 kr og cellerne vil stadig være gamle, så det reparerede batteri holder i bedste fald kun 1-2 år mere. Man kan ikke skifte defekte celler i et gammelt batteri, da cellerne skal være balancerede i forhold til hinanden.

 • Kan I også reparere batterier?

   Nej, vi sætter kun ny batteripakke i dit batteri.

 • Kan I skifte indmad på alle elcykel batterier?

   Ja, med mindre helt specielle forhold gør sig gældende, f.eks. hvis vi ikke kan fjerne den gamle cellepakke eller hvis producenten lavet et batteri hvor BMS elektronik og cellepakke vanskeligt lader sig adskille. Du kan se oversigten over de batterier vi har lavet her

 • Hvor lang tid tager det?

   Leveringstiden er ca 1 uge efter vi har modtaget dit batteri. I højssæsonen kan det vare lidt længere. Der kan dog være specielle batterierstørrelser som er udsolgt - så kan leveringstiden være noget længere.  

 • Er det sikkert?

   Ja, det er helt sikkert at få skiftet battericellerne i batteriet. Alle moduler er forhåndstestet og ledninger bliver monteret på autoriseret vis. Vi lodder alle ledninger sammen og isolerer med professionel krympeflex. Vi monterer desuden et nyt sikringssystem og installerer ekstra varmesensor som kobler batteriet fra hvis det bliver for varmt under opladning.

   Vi tester batteriet efter udskiftninger og sikrer os at din oplader fungerer korrekt. Er din batterikasse beskadiget kritiske steder foretager vi ikke batteriudskiftningen.

 • Hvad er forskellen på at købe at købe nyt batteri i forhold til at skifte indmaden i batteriet?

   Forskellen er, at vi genbruger din batterikasse med de stik og den nøglecylinder som sidder i batterikassen. Udenpå ser du derfor ingen forskel, men inden i ligger der et helt nyt batteri. Vi genbruger din oplader, men har du brug for en ny/ekstra, kan vi levere oplader til de fleste batterier.

 • Kan min elcykel køre ligeså langt på en opladning som da den var ny?

   Hvis du monterer et batterimodul med en større kapacitet end den batterikapacitet du havde kan din elcykel køre længere på en opladning. Hvis du f.eks. havde et 36V 10Ah batteri og du monterer et 36V 13Ah batteri, så kan du køre 30% længere på en opladning, da vi har forøget "benzintankens størrelse" med 30%.

 • Hvor lang tid holder det batteri I sætter i?

   Gennemsnitsholdbarheden er 4-5 år og eller 800 opladninger - du kan forlænge levetiden ved at følge de vedligeholdelsesinstrukser som vi anbefaler. se her 

 • Hvad koster det, hvis I finder ud af, at I ikke kan sætte ny batteripakke i mit batteri?

   Det koster dig ikke noget, hvis vi mod forventning finder ud af, at batteriet ikke kan laves. Hvis du ønsker at få sendt det gamle batteri retur tager vi 100 kr. for returforsendelsen.